Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

Sinterklaas Cup cakes Maken

Bij het openen van de opkomst hadden we een nieuw gezicht in ons midden. Yentl komt de komende maanden bij ons stage lopen, wij vinden het leuk dat ze bij de welpen komt !. Zij kent de scouting wel omdat ze er zelf op zit, maar nu dus voor het eerst als leiding.

Volgende week hebben we onze Sinterklaas opkomst. Om alvast in de stemming te komen hebben we vandaag pepernoten Sinterklaas Style Cup cakes gebakken. En daar moet best een heleboel voor gebeuren.. De tafels opstellen, de ingrediënten per groepje afmeten, de oven alvast opwarmen, hadden we nog ergens een kom ?. Nadat alles gevonden was werden de ingrediënten vakkundig gemixt tot beslag, waarmee de cupjes weer werden gevuld.

En dan hup de oven in met die welpen eh cup cakes. Daar moet je vervolgens dan toch echt even op wachten en konden we gaan paardrijden zoals Sinterklaas dat ook doet volgens ons. Sint kan namelijk heel goed over de daken rijden en dat gaan wij ook proberen. Twee welpen op een paard (een stok) over het parcours, wiebelen op een smal dak, om de toren heen, over en onder de kabels door en tot slot slalom om de schoorstenen naar de finish.  Het is een wonder je op een paard zover kan komen. En dan ging het ook nog om de snelste tijd dus iedereen ging er fanatiek tegenaan.

Na de lunch tijd om met fondant de mooiste versieringen te maken voor op de cup cakes die nu stonden af te koelen. Ik heb daar persoonlijk niet veel van meegekregen daar we alvast begonnen waren met de indrukwekkende hoeveelheid afwas. Het resultaat was prachtig en als ze net zo smaken als ze eruit zien dan was het een geslaagde opkomst.

Volgende week de Sinterklaas opkomst met leuke spellen...

 

 

 

Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!