Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

Beroemd

 

Na weken van voorbereidingen is het 19 november tijd voor het herfstkamp van de welpen. De laatste spullen in de ochtend ingepakt en op naar Baarn waar we ook dit jaar het kabouterhuis betrekken.

Dit jaar hebben we als thema "Beroemdheden" en gaan we kijken wat iemand beroemd maakt, wie er beroemd zijn en hoe het is om beroemd te zijn. En heel misschien worden we zelf ook wel beroemd, al was het maar zolang het kamp duurt.

Zaterdag

Tijdens de lunch wordt het programma uitgelegd, en daarna het nabije bos verkend. Waarna het tijd werd om zelf eens te ervaren wat het is om beroemd te zijn. Per groepje moesten verschillende opdrachten vervuld worden zoals "Organiseer een gratis optreden" of "Signeer je nieuwste boek" voor elke opdracht zijn drie items nodig die ze weer bij drie posten kunnen krijgen. Uiteraard krijgen ze dat niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen of weten...  en alsof dat al niet moeilijk genoeg is loopt er ook nog de paparazzi rond. Als die je te pakken krijgt moet je een item inleveren en kan je opnieuw beginnen.

Elke vervulde opdracht is goed voor 1 hele dag beroemd zijn met je hele groep !. Na bijna 90 minuten speeltijd had de winnende groep 7 dagen beroemdheid verdient. Het kan dus zomaar zijn dat u na afgelopen weekend wat sterallures opvallen.

Nadat we bijgekomen zijn van dit toch wel actieve spel tijd voor een meer rustige uitdaging op het creatieve vlak. Het idee is eenvoudig maak een prijs, een onderscheiding of een symbool waar je jouw idool/beroemdheid in herkend. In gedachten een filmonderscheiding (Oscar) of een X van de X-factor, misschien een ster in de walk of fame of het V-teken van the Voice. Tijdens de uitvoering heeft menig welp de creativiteit van de leiding verslagen..  Daarnaast was er voor de liefhebbers gelegenheid om hun eigen optreden voor te bereiden in hun moment van beroemd zijn.

Eerst wat tijd om de bedden uit te zoeken en opmaken, diegenen die klaar zijn kunnen helpen met het kampvuur, spelen in het bos of even de rust opzoeken. Dat geeft de leiding weer ruimte om het diner voor te bereiden, en het programma voor de avond nog heel even door te nemen, doen we nu de korte of de lange tocht. Het werd de lange (let op...)

De pasta met rode saus viel zeer goed in de smaak bij onze sterren en ging schoon op (met dank aan fam Keuten die de voorbereidingen heeft gedaan) !. Wat een smikkelaars die Welpen, en als toetje een vlaflip of vla of yoghurt al dan niet met siroop (de keuze was reuze in de keuken :-).

Het avondprogramma, begon met een fabuleus optreden van een aantal meiden die met spiderman op zoek gingen naar familie van de mooie rijke zakenvrouw met een te grote broek. Samen met een professionele producer en voorzien van lichteffecten een waar theater stuk. Direct gevolgd door een muzikaal spel "raad een lied" hedendaags maar ook legendarische muziek nummers wisselden mekaar af en de nesten konden scoren door het nummer en/of de artiest te raden. Wat leuk om te zien dat muziek zoveel los kan maken.

Inmiddels is een deel van de leiding verdwenen, tijd om de zaklampen te pakken en ons te kleden voor een kille, koude en droge nacht... In het bos zijn een aantal beroemdheden verstopt en niet omdat ze nu zo leuk of aardig zijn maar wel griezelig en eng. Geen fijne gedacht om nu nog op pad te moeten.. In drie groepen gaan de welpen onverschrokken het avontuur tegemoet, begeleid door brakelights vinden ze hun weg door het toch wel donkere en spannende bos, als er nu maar geen grappenmaker ons aan het .... aarghhhh te laat daar was er al een, schrikken maken. de bedachte lange route bleek toch de korte te zijn geworden, op zich niet eens zo'n gekke aanpassing gezien het tijdstip.

Bij terugkomst hebben we het kampvuur weer opgestookt en zijn de beroemdheden op passende wijze ontvangen met champagne en chips begeleid door onze lokale zanger/gitarist the voice of Maarten.

Meer foto's van dit kamp op http://www.ansfridus.nl/index.php/fotos/category/147-herfstkamp-2016

Op het programma stond dat we nu om 21:30 zijn gaan slapen. We kunnen er niet teveel over zeggen maar laten we zeggen dat we dat net niet gehaald hebben. Toen iedereen in bed lag sliepen ze uiteraard zodra het licht uitging. Zzzzz

 

Zondag

Wat een geluk deze dag dat we onze wekker niet hebben gezet, we hebben er immers 19 boven ons liggen :-), Voordat we het ontbijt beginnen eerst onze eigen jarige beroemdheid uit volle borst toegezongen er zijn zelfs slingers opgehangen voor deze speciale gelegenheid. Nogmaals van harte gefeliciteerd !. Vervolgens ging het brood, de croissants, de krentenbollen en ontbijtkoek er in als.. jawel zoete koek.

De welpen gaan alvast hun spullen weer inpakken en bijmekaar zoeken, dat is dat maar weer gedaan. Vervolgens nog wat drinken en kon de jarige job trakteren. Een echte Jungle traktatie: gevaarlijke enorm grote slangen die op jacht zijn naar apen die bananen eten, zonde om op te eten maar daar denken beroemdheden zo te zien anders over.

Ook vandaag is het weer ons uitermate gunstig gestemd, de regen viel tijdens het ontbijt en de wind was nog niet gearriveerd. Ideaal weer voor het volgende spel waarbij de teams bij mekaar prijzen (zoals Gouden kalf, Geld, Gouden microfoon, Gangsta ketting, Koninklijke lintjes en Gouden eieren) moeten roven om zo drie dezelfde te verkrijgen. Op een wat hoger gelegen terrein wordt er fanatiek doch sportief gestreden om zoveel mogelijk setjes compleet te krijgen. Hierbij blijkt wel dat een strategisch gekozen plek het halve werk is.

Bij terugkomst in het kabouterhuis bleek wel hoeveel geluk we hadden, vrijwel droog en nu pas begon de wind/storm zich aan te dienen,, hoogste tijd om op te ruimen, de noodzakelijke schoonmaak en een laatste spel te spelen. Maar niet zonder onze beroemdheid te vieren met een trofee vol met lekkers die we verdeeld hebben, zo zijn beroemdheden immers die delen alles.

Een voor een kwamen de ouders weer binnen precies te vroeg want bij het levend kwartet blijkt het lastig om te raden welke beroemdheden we nu precies in huis hadden. Maar anders gezegd ook precies op tijd want het begint nu echt wel op een soort van storm te lijken buiten.

Zo komt er aan het Herfstkamp wat voorbij is gevlogen een mooi einde, En wil ik alle leiding Myrthe, Mieke, Maarten, Robbert en Leo maar vooral alle welpen bedanken dat we er met zijn allen een leuk kamp van hebben gemaakt. 

Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!