Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

Scouts: jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar. 
Opkomst: zaterdagmiddag van 14.00 - 16.30 uur.

Vooral meisjes zijn bij onze vereniging WELKOM!

De scouts van st. Ansfridus zijn een enthousiaste groep jongens en meisjes van 10 tot 14 jaar. We komen meestal bij elkaar op zaterdag van 14:00 tot 16:30 op het eiland.

We beginnen officieel in uniform met het hijsen van de vlag. Daarna is eigenlijk geen opkomst hetzelfde. We leren echte scouting technieken zoals kampvuur bouwen, knopen, navigatie en kaartlezen, tent opzetten en keuken bouwen. Vaak gaan we naar het bos, varen met onze bootjes rondom ons eiland of we doen iets anders bijzonders zoals een kanotocht.

Natuurlijk gaan we ook veel op kamp. Na de zomer is het waterweekend in Harderwijk. Onze beste patrouille doet mee aan de regionale scouting wedstrijden en onze patrouilleleiders gaan een zwaar weekend op training. Midden in de winter kamperen we bij de HMG voor het traditionele ijsberenweekend. We hebben ons groepskamp, de kerstopkomst, de nieuwjaarsduik, de lanparty met de Jamboree on the Internet en aan het einde van het seizoen ons zomerkamp. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Jezelf kunnen redden is belangrijk. Je moet je eigen potje kunnen koken, je moet wat weten van veiligheid en hulp bij ongelukken en je moet de weg terug naar het kamp kunnen vinden in het donker (zonder TomTom!). Een beetje spannend is het soms wel. Waar het natuurlijk vooral om gaat is dat we een gezellige vereniging zijn. Kijk maar eens naar het verslag van het waterweekend waar we met z’n allen de medailles hebben binnengesleept.

 

Austerlitz 053.jpg DSC_0701.JPG DSC_0741.JPG

DSC_1250.JPG DSC_1403.JPG RSW 010.jpg

Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!