Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

Welpen: jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar. 
Opkomst: zaterdagmorgen van 9.30 - 11.30 uur.

Vooral meisjes zijn bij onze vereniging WELKOM!

Ben jij gek op buitenspelen? Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen? Dan zijn de welpen wat voor jou! Bij de welpen doen we heel veel leuke dingen, vaak buiten, in de natuur. Heel veel van die dingen doen we samen. Gewoon omdat het cool is, maar ook omdat je er van kan leren.

 

Jungle
Welpen spelen in de jungle. De meesten van jullie kennen het thema waar het Scoutingspel bij de welpen om draait van de film Junglebook. Het verhaal is vroeger geschreven door Rudyard Kipling. Mowgli probeert samen met een groep jonge wolfjes – welpen – de weg naar volwassenheid te vinden. In het verhaal ontmoet Mowgli allerlei dieren uit de grote onbekende jungle. De welpen komen die dieren ook tegen. Iedere week gaan we naar een van de gebieden in de Jungle om leuke activiteiten en spannende avonturen te beleven, samen met deze dieren. Met Baloe leren we bijvoorbeeld koken, met Kaa knutselen we er op los en met Bagheera doen we spannende spelletjes.

 

Activiteiten
Ieder jaar wordt een paar keer een weekendkamp gehouden en eenmaal per jaar een Zomerkamp (vaak tijdens Pinksteren) en vieren we Sinterklaas samen met de bevers. Ook doen we mee aan regionale activiteiten zoals de Jungledag. Best spannend, want dan doen er allerlei groepen uit onze regio mee.

 

Scoutfit
Bij de welpen dragen we, net als bij alle andere speltakken, de Scoutfit. De welpen dragen een groene blouse. Daarbij hoort een blauwe spijkerbroek en een scouting das. Als je een paar keer bij de welpen bent geweest, wordt je geïnstalleerd, dat betekent dat je er echt bij hoort en dan mag je officieel ook je das bij het uniform dragen.

 

Na de welpen
In het jaar dat je 11 wordt ga je overvliegen. Overvliegen? Maar ik kan helemaal niet vliegen! Dat klopt, overvliegen is een scoutingtraditie. Het betekent dat je van de ene speltak naar de andere gaat, traditioneel doen we dit overvliegen tijdens het Ansfridus groepskamp. Na de welpen ga je over naar de Scouts.


DSC_2714.JPG IMG_5535.JPG IMG_5570.JPG


Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!