Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

14 en 15 maart was het Welpen 'Herfstkamp' met als thema Vikingen. We zijn de zaterdag begonnen met twee Viking stammen de Oenkoppen en de Harigen  die met mekaar de strijd aan zijn gegaan om de draak te vinden. Tijdens Vikingen stratego raakten zelfs de sterksten verstrikt in weerbarstige bramen struiken. Vervolgens was het tijd voor de alom beruchte viking games met onder andere het Knots gooien, Bergklimmen en natuurlijk Vikingen kraken de code..

Nu ook Vikingen hun rust nodig hebben konden zij hun bedden gereed maken voor de overnachting, ondertussen bereidde chef Albèrt een waanzinnig Vikingen maaltijd “Vikingamat i Saltvik’ wat de meeste Oenkoppen en Harigen zich prima lieten smaken.

Nadat de duisternis was ingevallen namen de vikingen oplichtend drakenbloed waar en trokken ze gewapend met kompas en zaklamp dapper het donkere bos in op zoek naar de vermiste draken. Hoewel ze allemaal gevonden zijn viel het nog niet mee om de naam erbij te raden. Bij terugkomst knapperde het houtvuur en smaakte het Vikingen sap prima.

Zondag ochtend was het vechten om de gekookte eieren en croissants, gelukkig zijn vikingen van nature gelukkig en tevreden. Na een intensieve warming up onder leiding van Raymond en Myrthe trokken de Vikingen er nog eenmaal op uit, een wandeltocht door de omringende bossen met leuke spellen als Raven en Ratten oh nee.. Oenkoppen en Harigen maar ook Stand in de Bal (wel nadat de Labradors ons met rust lieten) kwamen we bij de strijd der tijden.. Kwarten roof… de kaart met de locatie van de vermiste draak lag bij de tegenpartij. Door strategisch inzicht, doorzettingsvermogen en brute kracht konden de Vikingen hun krachten met mekaar meten. Uiteindelijk vonden we de draak waarna het weekend tot een mooi einde kwam.

Als leiding hebben we genoten en zijn trots dat de welpen euh Vikingen er met zijn allen een leuk weekend van hebben gemaakt.

De Vikingenraad

Albert, Leo, Onno, Myrthe, Raymond

Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!