Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

De jaarlijkse startbijeenkomst voor leiding, vrijwilligers en bestuur had dit jaar twee bijzondere elementen. Die kwamen aan de orde na het bespreken van de financiën, het doornemen van de jaarplanning en het behandelen van de rode draad door de speltakken aan de hand van progressiematrix, scoutingboeken en template voor opkomsten.

Het eerste bijzondere element was het overdragen van de voorzittershamer van Rients naar Albert. Rients is ruim zeventien jaar voorzitter geweest en heeft de vereniging door het dal geleid van heel weinig leden tot een bruisende vereniging met circa tachtig leden, leiding en vrijwilligers waar we nu staan. In die zeventien jaar ook de verhuizing van de kelder van de St.Ansfridus kerk op de Amersfoortse Berg naar de ‘tent’ op Het Eiland in Nieuwland geleid. Albert heeft de voorzittershamer overgenomen en Rients bedankt voor alles wat hij voor de vereniging gedaan en betekent heeft.

 

 

Het tweede bijzondere element is het Roverscoutspel geweest. In aanloop naar een nieuwe speltak Roverscouts hebben we met z’n allen onder leiding van de Regio Utrechtse Heuvelrug een spel gespeeld om kennis te maken met wat Roverscouts inhoudt. In een aantal groepen zijn meerdere spelelementen uitgeprobeerd, met als sluitstuk het spelen van ‘Levend zeeslag’ met papieren gevouwen bootjes die met brandbommen tot zinken gebracht moesten worden.

 

 

 

De geslaagde middag is met een Chinese rijsttafel afgesloten.

 

Bestuur St.Ansfridus  

Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!