Bevers

Meisjes en jongens van 5 tot 7 jaar. We spelen veel samen en ontdekken de wereld om ons heen.

Voor meer info over de Bevers

Welpen

Meisjes en jongens van 7 tot 11 jaar. Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen?

Voor meer info over de Welpen

Scouts

Meisjes en jongens van 11 tot 15 jaar. We leren echte scouting technieken. We doen altijd iets bijzonders.

Voor meer info over de Scouts

Explorers

Jongeren van 15 tot 18 jaar. De Explorers bepalen zelf hun programma. Ze gaan regelmatig op kamp.

De welpen hebben 4 opkomsten aan het natuur insigne gewerkt. De eerste opkomst hebben ze dierenmaskers gemaakt. Vervolgens hebben ze een blote voeten pad gelopen met bierdopjes, ijsklontjes, een zandbak, lopen op een ton, op een touw, over een ladder, door het grind, over kussens en door een bak met lekker warm water om je voeten weer te wassen. Verschillende welpen gingen vervolgens nog een rondje. De eerste opkomst natuur werd afgesloten met een natuurquiz met verschillende natuur-weetjes.

 

De tweede opkomst stond in het teken van onderzoek. Met schepnetten en emmertjes de wijk in om waterdiertjes te verzamelen. Later in het clubgebouw hebben ze onder de microscoop onderzocht wat ze gevonden hadden. 

De derde opkomst gingen ze naar de Veluwe om daar de natuur vanaf de Bostoren in Putten te bestuderen op 40m hoogte. De vierde opkomst hebben we de natuur een handje geholpen door de bomen op het Eiland te snoeien. De welpen hebben hard gewerkt om meer over de natuur te weten te komen en hebben de insigne natuur daarom ook echt verdiend. Meer foto's van deze opkomsten vind je hier.

Toegang

Inloggen voor leiding en bestuur

Leiding bij Scouting? Ik?

Leiding gezocht!

Waarom zoeken wij leiding? Om de huidige grootte van de groep te kunnen behouden of zelfs te kunnen groeien, hebben we altijd leiding nodig!