De vakantie is weer voorbij, waar waren we ook alweer gebleven !. Bij het Insigne Koken natuurlijk !. In de eerste opkomsten maakten we heerlijke cupcakes en smoothies en leerden we al aardig wat over wat er zoals bij koken komt kijken. Vandaag pakten we de draad op bij het proeven van verschillende smaken zoals zuur, zoet, bitter en zout. het was wel moeilijk om op je tong aan te geven waar je die smaak precies proeft maar sommigen lukte het heel aardig. Het blind en met je neus dicht proeven van verschillende smaken was ook wel lastig maar onverwacht hadden we er ook best veel goed geraden. We leerden er wel van dat smaken niet alleen door je tong bepaald worden maar een combinatie van zien, ruiken en proeven is.

Dit afgewisseld met een afval race en het bouwen van een zo hoog mogelijke houtstapel en een kampvuurtje maakten het tot een afwisselend programma.

Klein puntje was dat de leiding even de weg kwijt was qua popcorn maken... daar gaan we hard op oefenen en maken we dit seizoen zker nog goed met jullie.